Misverstanden.

Één van de meest voorkomende misverstanden die we in de iPhone Reparatie Business tegenkomen gaat over de betekenis en het begrip van de definitie van originele schermen en niet-originele LCD schermen.

Het lijkt er op dat iedere onderneming (onze concurrenten) LCD-schermen verkoopt onder een andere naam, van verschillende kwaliteit en tegen verschillende prijzen.

Wij van iPhone-onderdelen-reparatie.nl willen jou graag zo goed mogelijk voorlichten over de schermen die wij verkopen zodat je precies vooraf weet wat je kan verwachten. Dit vinden wij wel zo eerlijk.

Na een kleine inspectie bij onze concurrenten en andere verkoopkanalen zoals Ebay, Marktplaats en Bol etc..etc.. ben ik tot de volgende lijst gekomen van verschillende benamingen betreffende iPhone LCD schermen:

  • Original
  • OEM
  • Grade A Copy
  • High Copy
  • High Copy Grade A
  • Grade A
  • Grade A+
  • Grade AAA
  • Original Replacement

Merk op dat ieder woord of term heeft een “positieve” toon heeft. Als er een “Grade A” en “Grade A + is, moet er dan ook niet een” Grade B “of” Grade B+ zijn? Waarschijnlijk wel, maar dit zal je nooit zien. Laat je niet misleiden door de verschillende benamingen!

Liegen.

Ieder persoon of onderneming die claimt dat ze “originele” of “echte” iPhone schermen verkopen is tamelijk verkeerd geïnformeerd of liegt recht in je gezicht.

De waarheid is dat wij jou heel graag een nieuw origineel scherm willen aanbieden maar dit is niet mogelijk. Apple heeft met het ‘Apple Care’ een gesloten systeem en de nieuwe originele schermen worden niet aan derde partijen aangeboden. De enige originele schermen op de markt zijn ‘refurbished’ schermen. Dit zijn schermen afkomstig uit een oude -vaak ongebruikte- iPhones, deze schermen zijn gerenoveerd/nagekeken en betreft daardoor dus ook geen nieuw origineel product meer, alhoewel hier wel originele onderdelen worden gebruikt.

Wat is dan wel waar?

Dit wetende laat het de onafhankelijk iPhone Reparatiewinkels de volgende twee keuzes, namelijk: Copy en Refurbished. Opnieuw voor de duidelijkheid geen van beide is een “Apple Genuine Part”.

Je krijgt waar je voor betaald. Zo bevatten refurbished schermen vooral originele onderdelen en een echt refurbished LCD en Digitizer terwijl de copy schermen namaak onderdelen bevatten wat ten koste gaat van de kwaliteit. Refubished schermen halen altijd een hoge standaard.

Duidelijkheid.

Vergeet die lijst van 9 verschillende benamingen. Wij hebben het makkelijk voor je gemaakt.

Zo bieden wij slechts 2 soorten schermen aan; namelijk AAAA+ schermen en OEM (refurbished) schermen.

Wat is AAA+?

Onze AAAA+ zijn imitatie schermen. Echter, wegens een boel touch problemen in de markt voor voornamelijk de gehele 5 serie (5, 5S, 5C) hebben wij voor elkaar gekregen bij onze leverancier (rechtstreeks uit de fabriek) dat er originele connectoren worden gebruikt op deze serie. Dit heeft een aanzienlijk impact gehad op de werking daarvan in positieve zin. Onze AAAA+ schermen zijn scherp geprijsd en voldoen aan een hoge standaard. Het verschil met OEM is met het blote oog nauwelijks waarneembaar. We moeten wel eerlijk toegeven dat uit de iPhone 6 serie de AAAA+ schermen iets dikker zijn, waardoor deze net 1 á 2 mm hoger liggen dan de OEM schermen maar desalniettemin een goed scherm voor een nog betere prijs. De kwaliteit is uitstekend en de schermen zijn van te voren getest op dode pixel(s), kleur en helderheid om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Wat is OEM?

Onze OEM refurbished-lijn zijn originele LCD’s, met originele backlights (refurbished) maar de kwaliteit van de backlights is identiek aan de originele. De overige onderdelen zijn origineel en verder is de glasplaat refurbished.  De ligging van deze schermen in het frame is perfect en komen zeer zelden terug met problemen. De helderheid en de kleuren zijn identiek aan origineel!

Van de OEM serie hebben wij een retourpercentage van 2%, waar de AAAA+ zo’n 4% haalt. Dit is vergeleken met onze concurrenten extreem laag.

De schermen die wij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit. Uiteraard kom je her en der (concurrenten, eBay Markplaats etc..) goedkopere schermen tegen, bedenk dan wel goed dat dit altijd goedkope copy schermen zullen zijn van slechte kwaliteit of zelfs ‘faulty’ schermen met één of meerdere dode pixels. Deze schermen bieden wij niet eens aan omdat wij altijd vinden dat onze producten een bepaalde standaard kwaliteit moeten hebben. Welk scherm je dus ook kiest de kwaliteit zal altijd van een dusdanig niveau zijn zoals je van ons gewend bent.

Wil je dus een scherm gelijk aan je originele kies dan voor onze OEM kwaliteitsschermen en ervaar zelf de uitmuntende kwaliteit van de beste schermen die er te krijgen zijn tegen een scherpe prijs! Wij raden onze klanten aan altijd voor de OEM schermen te gaan omdat de iPhone dan het meeste tot zijn recht komt.

Getest.

Alle schermen worden altijd grondig door ons getest zodat wij er zeker van zijn dat jij alleen de beste kwaliteit krijgt! Door gebruik te maken van speciale testkabels kunnen wij razendsnel een scherm testen, zo ben je verzekerd dat je altijd een AAAA+ of OEM iPhone scherm krijgt met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of snap je bepaalde termen/onderdelen niet dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je daar graag verder.