Hoe vervang je een iPhone 5S batterij?

Wanneer je batterij niet goed meer is gaat hij veel sneller leeg. Als je een iPhone 5s hebt en geen AppleCare of wanneer je het liever zelf doet om geld te besparen, kun je ook zelf je batterij vervangen. En dat niet alleen; het zelf kopen en vervangen van je batterij kost maar een fractie van wat je zou betalen voor een reparatie die buiten je garantie valt. Dus als je merkt dat je batterij niet meer zo lang meegaat, kunnen wij je helpen de batterij van je iPhone 5s binnen 30 minuten te vervangen!

Benodigdheden:

Stap 1. Zet je iPhone 5s uit

Voordat je een apparaat gaat repareren dien je het eerst uit te zetten. Houd de Aan-knop vast totdat er Zet uit komt te staan. Wanneer je zeker weet dat je iPhone 5s uit staat ga je door met de volgende stap.

Stap 2. Verwijder de twee veiligheidsschroefjes aan beide kanten van de oplaadpoort

Er zijn twee veiligheidsschroefjes die het scherm en het frame bij elkaar houden en deze bevinden zich aan beide kanten van de oplaadpoort. Gebruik je 5-punts schroevendraaier (pentalobe) om ze los te draaien. Ze zijn even groot dus het maakt niet uit als je ze verwisselt.

Stap 3. Verwijder het scherm

 1. Plaats je zuignap een klein stukje boven de Home knop en zet hem vast op het scherm.
 1. Houd het frame met een hand vast en trek de zuignap voorzichtig omhoog tot de onderkant van het scherm los komt maar trek hem nog NIET helemaal omhoog, omdat het kabeltje voor de Touch ID sensor nog vast zit. Je hoeft het scherm voor nu nog maar 2-3 cm op te tillen.

3. Nu je de kabels goed kunt zien gebruik je de puntige kant van je spudger om het metalen plaatje dat over de Touch ID kabel ligt voorzichtig te verwijderen.

 1. Zorg ervoor dat je het metalen plaatje niet kwijt raakt.
 1. Gebruik de puntige kant van je spudger om de Touch ID los te maken.
 1. Nu kun je het display wat verder optillen om te bekijken waar het vastzit aan de basis.
 1. Verwijder de vier schroeven waarmee het plaatje vastzit die de schermkabels bedekt. Hiervoor gebruik je de #000 schroevendraaier.
 1. Als je alle vier de schroeven verwijderd hebt, haal je het plaatje er voorzichtig af en leg je het opzij.
 1. Gebruik nu je spudger om de drie kabeltjes te verwijderen die je op het plaatje hieronder ziet. Je moet de twee kabeltjes aan de rechterkant eerst verwijderen om het onderliggende derde en laatste kabeltje te kunnen zien.
 1. Het scherm moet nu los zijn van de rest van de telefoon. Leg het scherm aan de kant.

Stap 4. Vervang de batterij

 1. Verwijder de twee schroefjes waarmee de batterijkabel vastzit met je #000 kruiskop schroevendraaier.

2. Haal het plaatje van de batterij voorzichtig uit de iPhone 5s en leg het aan de kant.

3. Gebruik je spudger om het batterijkabeltje voorzichtig naar boven te wrikken.

4. Langs de onderkant van de batterij, boven de oplaadpoort zit een lipje. Gebruik de puntige kant van je spudger om het omhoog te halen.

5. Trek aan beide kanten van het lipje zodat je met een schaar een knipje kunt maken in het midden.

6. Begin aan de linkerkant van de iPhone 5s batterij met zachtjes aan het lipje te trekken. Het zou los moeten komen van onder de batterij. Je hoort een krakend geluid. Dat is normaal; het is het lipje wat uit het hoesje getrokken wordt.

7. Trek hem langzaam en voorzichtig naar de zijkant en naar de linkerkant van de batterij. Zorg ervoor dat je niets scheurt. Trek er ook niet te snel aan, want dan scheurt het lipje en krijg je de rest er heel moeilijk uit.

8. Doe het zelfde aan de rechterkant van de iPhone 5s batterij. Let er heel goed op dat je geen kabeltjes of het logic board scheurt. Trek van het logicboard (moederbord) af.

9. Houd één of twee vingers op de batterij aangezien deze mee kan komen wanneer je het lipje verwijderd hebt.

10. Zodra beide kanten van het lipje verwijderd zijn hoef je alleen maar de oude batterij uit je iPhone 5s te halen.

11. Je nieuwe batterij zou een strookje aan de achterkant van de batterij moeten hebben. Wanneer dit niet zo is kun je twee stukjes dubbelzijdig plakband gebruiken die je net iets korter maakt dan de lengte van de batterij. Dit zal ook werken.

12. Plaats de nieuwe batterij in je iPhone 5s.

13. Klik de batterijkabel weer vast op het logic board.

14. Plaats het batterij plaatje en de twee schroefjes die je had verwijderd weer terug.

5. Plaats het scherm terug

 1. Verbind de drie kabeltjes die je op de foto hieronder ziet weer met elkaar waarbij je begint met het kabeltje links welke zich onder de andere twee bevindt.

2. Plaats het scherm terug met behulp van de vier schroefjes en je #000 kruiskop schroevendraaier

3. Verbind de Touch ID kabel aan het logic board. Hiervoor kun je het beste het puntige uiteinde van de spudger gebruiken.

4. Plaats het Touch ID plaatje (bracket) dat over de kabel ligt terug.

5. Leg de bovenkant van het scherm voorzichtig in de bovenkant van het frame.

6. Druk het scherm omlaag totdat het op zijn plaats klikt.

6. Plaats de (pentalobe) dock connector schroefjes terug

Gebruik je 5-puntsschroevendraaier om de twee dock connector schroefjes aan beide kanten van de oplaadpoort terug te plaatsen.

7. Test de nieuwe batterij

Als je je iPhone 5s weer in elkaar hebt gezet kun je hem weer aanzetten. Om de nieuwe batterij te testen voer je de volgende stappen uit:

 • Laad je iPhone 5s de eerste keer volledig op en let op of de batterij niet warmer wordt dan normaal. Als dit wel gebeurt kan die wijzen op een defecte batterij
 • Houd de eerste dagen je batterijpercentage in de gaten om er zeker van te zijn dat de batterijduur is toegenomen.