Het vervangen van de achterkant van een iPhone 4 en 4S.

Omdat de achterkanten van de iPhone 4(S) van glas gemaakt zijn is het niet ongebruikelijk dat de achterkant nog wel eens wil breken, een ongelukje zit immers in een klein hoekje…

Als je een van de ongelukkigen bent van wie de achterkant kapot is gegaan dan kan dit artikel u helpen om zelf de achterkant van de iPhone te herstellen. Het is namelijk erg gemakkelijk om de achterkant te vervangen en het kost u nog geen 5 minuten van uw tijd!

De foto’s in deze handleiding heb ik gemaakt tijdens het verwisselen van de achterkant van mijn eigen iPhone om u zo een duidelijk beeld te kunnen geven van de stappen die ik genomen heb.

Voordat we beginnen…

Voordat we beginnen met het openen van de iPhone is het belangrijk dat u op een statisch vrije ondergrond heeft waar u de iPhone op kunt leggen en dat het toestel is uitgeschakeld.

Waarschuwing

– Het openen van de iPhone is op eigen risico.
– Het fout gebruiken van het juiste gereedschap kan er voor zorgen dat de iPhone permanente beschadiging oploopt.
– Als de achterkant (back cover) is gebarsten behandel deze dan met zorgvuldigheid en zorg ervoor dat er geen reststukjes in de iPhone achterblijft.

Laten we beginnen…!

Geen zin om het hele artikel te lezen? Bekijk dat de video hieronder:

Benodigdheden:

Stap 1. Stel vast welke schroeven in uw iPhone zitten.

Met het strakke design van de iPhone 4 en 4s, twee glazen panelen en een roestvrije frame, is het soms een mysterie om binnen in de iPhone te komen.

Als je aan de onderkant van uw toestel naar de dockconnectie ingang kijkt ( daar waar de iPhone wordt opgeladen), zie je aan weerszijde van de connectie ingang twee schroeven zitten. De iPhone 4/4S kan twee soorten schroeven bevatten, namelijk; Philips #00 schroeven of een 5-punt pentalobe schroeven. De schroeven zijn erg klein. Identificeer de schroeven goed. In de foto hieronder zie je het verschil tussen deze twee soorten schroeven.

Op de onderste foto is de pentalobe schroef te zien en op de bovenste de Phillips #00 schroef. Uit onze verkoop cijfers uit onze webshop blijkt dat ongeveer 80% van de toestellen over de pentalobe schroeven beschikt.

(Boven: petalobe schroef. Onder: Phillips #00 schroef)

Als u eenmaal heeft vastgesteld welke schroeven de iPhone bevat, zorg er dan voor dat je de juiste schroevendraaier gebruikt anders zul je de iPhone niet openen krijgen en loopt je het risico dat de schroeven ‘doordraaien’. Als dit gebeurt wordt het erg moeilijk om de iPhone nog te kunnen openen.

Stap 2. Verwijder de schroeven

Met de juiste schroevendraaier bij de hand kunt je nu de schroeven aan beide kanten van de dock connector verwijderen.

Tips

– Let er op bij het verwijderen van de schroeven hoe strak deze zijn aangedraaid. Onthoud dit voor als je later de schroeven er weer op moet draaien. Het te strak aandraaien van de schroeven kan het toestel beschadigen.
– De schroeven zijn erg klein. Plaats na verwijdering de schroeven in een kopje o.i.d. want ze zijn snel kwijt te raken.

Stap 3. Schuif de achterkant omhoog

Zodra de schroeven zijn verwijderd houd je de iPhone dan met beide handen vast met je duimen bij de rand net onder het Apple logo.

Door lichte druk naar boven uit te oefenen zou de achterkant nu een klein stukje omhoog moeten schuiven (ongeveer 3mm).

Stap 4. Verwijder de achterkant

Doordat de achterkant nu een klein stukje omhoog is geschoven kun je aan de bovenzijde deze achterkant voorzichtig optillen en verwijderen van de iPhone.

Stap 5. Vervang de achterkant

Pak nu de nieuwe achterkant voor de iPhone en volg simpel alle stappen in omgekeerde volgorde. Let er op dat je de schroeven niet te strak aandraait!

Gefeliciteerd!

Je hebt zojuist een een simpele reparatie aan jou iPhone voltooid. Veel plezier met je nieuwe achterkant!